top of page

Historie

Abonné werd opgericht in 1886 als sigarenfabriek in Eindhoven. De bekende Slogan “Abonné stemt tevree” werd in 1929 als allereerste slogan gedeponeerd

in het Nederlands slagzinnen register. De tweede slagzin die in dit register werd opgenomen was: “C&A is toch voordeliger”. 

 

In 1959 opende Abonné een sigarenfabriek in Lieshout en enkele jaren later werd het bedrijf van vader op zoon voortgezet. Abonné produceerde kwaliteitssigaren en de sigarenbandjes werden onder hetzelfde dak gedrukt in eigen Drukkerij. Drukkerij Abonné werd ook voor derden een begrip voor bedrijfs-en handelsdrukwerk, verschillende boeken en voor familiedrukwerk.

 

Eind jaren zestig, toen de vraag naar sigaren afnam, zocht Abonné naar nieuwe wegen en werd het bedrijf een belangrijke toeleverancier voor elektronische en elektrotechnische industrie. Decennialang werd er geleverd aan o.m. Philips, IBM, DAF en Volvo. Ruim 80% van de producten werd geëxporteerd. In diezelfde periode werd het principe van thuiswerk ingesteld en waren vele huishoudens in de regio betrokken bij de productie van Abonné. Vanaf 1990 werd er tevens geproduceerd op enkele eigen vestigingen in Polen. 

De locatie in Lieshout werd naast productie-tevens logistiek verdeelcentrum voor de producenten buiten de fabriek en natuurlijk de plek waar de eindcontroles plaatsvonden alvorens de producten naar de klant gingen.

 

Tegenwoordig worden er nauwelijks nog sigaren gerookt en de meeste bedrijven in de grafische sector en de maakindustrie in Nederland zijn verdwenen maar Abonné is er altijd in geslaagd om door te gaan en van nieuwe ideeën een succes te maken. Daarom was 2000 de start voor de verhuur van ruimtes in Lieshout zoals we dat kenden uit de Verenigde Staten. 

 

In 2021 bestaat Abonné dus 135 jaar en heeft het ruim 20 jaar ervaring als verhuurder van opslagruimtes. Tot grote tevredenheid van onze vele huurders.  Wat dat betreft is de oude slagzin nog steeds actueel:  

”Abonné stemt Tevree”
image3.jpeg
sigarenbandje_abonne.png
bottom of page